email burozino

Prospectus DKVVV®

BUROZINO start deze zomer een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum
voor de vrije tijd.
Dit VAK®LAB zal in het vakantieoord
Burgh-Haamstede tussen de toeristen met levende onderzoeksmodellen gaan werken.

De ruimtelijke faciliteiten van kunsthuis Bewaerschole geven project DKVVV® een exclusief presentatieplatform en midden in het lopende hoogseizoen krijgt het onderzoek vanuit VAK®LAB ook een echt dynamische vrije tijdscontext.

Het luxe resort Bewaerschole, op een historische A1-locatie in de Weststraat in hartje Burgh-Haamstede, vormt voor u de garantie voor een vakantie op niveau!
De immense landschappelijke ruimte
van het eiland Schouwen Duiveland is gedurende uw short stay het ontwikkelingskader voor tal van
sluimerende sensorische sensaties.

Vanuit het VAK®LAB-programma kunt u zowel uw toeristische cultuur als uw toeristische natuur volop toetsen op nieuwe mogelijkheden.

U heeft gedurende uw verblijf de beschikking over een unieke residentie van zeer ruime afmetingen. Het onderzoeksmodel van VAK®LAB gunt u het genoegen van een gedeelde verblijfruimte, zo bent u in de gelegenheid andere vakantiegasten permanent te observeren, terwijl u zelf,
als uniek levend object, ook continu
bekeken kan worden.

U kunt nu boeken voor een driedaags VAK®LAB-totaal-arrangement, elk weekend van vrijdag t/m zondag, in de periode van vrijdag 7 juli tot zondag 3 september 2006.
Dit kan door een mailtje te sturen naar vakantie@bewaerschole.nl

Het is handig om meerdere data aan te geven, het weekend van uw voorkeur kan mogelijk al volgeboekt zijn. Het exclusieve karakter van dit project maakt dat er
slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, snel boeken dus!
Dat kan nu tegen een heel scherpe prijs.

Met het VAK®LAB-fun-team wacht u een onvergetelijke vakantie! Onze VAK®LAB-onderzoekers staan dag en nacht voor u klaar! Het zal u aan (n)iets ontbreken!

VAK®LAB is gedurende openingstijden gratis toegankelijk voor bezoekers.
Bewaerschole VAK®LAB - Weststraat 18 - Burgh-Haamstede – Tel. 0111-653512

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 – 16.30 uur
Project DKVVV® van 7-7 t/m 3-9-2006

U kunt onze informatieve full colour folder aanvragen of ophalen bij het lokale VVV in Burgh-Haamstede

BUROZINO

Bureau voor Zintuiglijk Ondernemen, Office For Sensory  Enterprising, is een internationaal opererende organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het (non-) specifieke van zintuiglijke beleving.

Het motto van BUROZINO luidt: Zintuigen vormen de enige verbinding tussen onze binnenwereld en de buitenwereld, tussen onszelf en het andere. Beelden die de verhouding tussen deze twee persoonlijke werelden manifest maken, zijn onderwerp van onderzoek in het VAK®LAB .

BUROZINO treft onder de noemer ‘De Kunst Van Vakantie Vieren’ deze zomer een tijdelijke voorziening om het ‘eigentijdse van vrije tijd’ in (ver-)beeldende zin ruimte te geven en zichtbaar te maken voor de recreant.
Ook als u niet kon boeken voor dit unieke arrangement bent u toch welkom. In het VAK®LAB kunt u gedurende  openingstijden de collectie levende VAK®LAB-vakantiemodellen bezichtigen en bevragen.

AANLEIDING

Onder de noemer GIJ ZULT U VERMAKEN /THOU SHALL ENJOY wordt getracht  met levende onderzoeksbeelden recente veranderingen, actuele trends en nieuwe ontwikkelingen in de vrijetijdsmarkt
in kaart te brengen. De nog altijd groeiende invloed van de toeristenindustrie op ons (ervarings-) beeld van de werkelijkheid vormt de aanleiding voor dit project. In VAK®LAB draait het om de toekomstige (on-) mogelijkheden van de vakantieganger!
Uw huidige vakantievoorstelling vormt hiervoor de maatstaf!

PRETINDUSTRIE

De fun-bedrijfstak heeft de voorbije decennia op het dagelijks leven van Burgh-Haamstede en wijde omgeving een enorme invloed gehad. In dit project VAK®LAB zal getracht worden een beeld te vormen van het perspectief van de vrijetijdssector in het algemeen en van deze regio in het bijzonder.
Welke factoren zijn van belang bij de ontwikkeling van vrije tijdsdesign?
Wie schept onze toekomstige funbeelden,
hoe en met welke intentie? 

Vrije tijd speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Dit belang wordt duidelijk door simpel naar je eigen agenda te kijken.
Er verschijnen ook veel studies en publicaties over dit onderwerp, bijvoorbeeld  Pret, Leisure en Landschap van Tracy Metz. Niet alleen worden er steeds nieuwe vormen van vermaak ontwikkeld, ook de manier waarop
de pretconsument tot invulling van zijn funbehoefte komt verschuift en is daarom van belang in dit onderzoek.

Vakantie blijkt geen lange aaneengesloten vrije periode meer, een of twee keer per jaar, nee, het ‘eruit zijn’ vindt nu het hele jaar door plaats en manifesteert zich middels korte heftige uitstapjes. Met je bedrijf midweeks ‘raften’ in Afrika, een lang weekend winkelen met je vriend(-inn)en in New York of anders een-nacht-lang-doorzakken in ik-weet-niet-waar zijn nu standaarduitstapjes voor de gemiddelde pretconsument.

Het vakantiegevoel of simpelweg ‘the thrill’ lijkt steeds meer voort te komen uit een in de tijd en handeling zeer geconcentreerde ervaring, waarbij dan bij voorkeur zoveel mogelijk zinnen aan bod dienen te komen.

VAK®LAB

De bedoeling is het ‘onderzoeks- en ontwikkelingsmodel’ VAK®LAB zoveel mogelijk te laten aansluiten op de bestaande vakantiewerkelijkheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van feitelijke en/of nagebootste situatiesom de werkelijkheid zo ‘scherp en wellevend’ mogelijk voor ogen te krijgen. Van eminent belang hierbij is het gegeven dat het instituut VAK®LAB gesitueerd is in een authentieke vakantieomgeving en a.h.w.
zo op de huid zit van het vakantiegebeuren zelf. Deze dimensie geeft dit project een geheel eigen, intrinsieke waarde.

Het VAK®LAB verhoudt zich op basis van dit model niet alleen tot het verschijnsel van de fun-cultuur in het algemeen maar is vanuit het actief operationele karakter zelf ook een levende spiegel en daarmee exemplarisch voor wat ‘ het wezen van vakantie vieren’ heel specifiek kan of vermag.

VAK®LAB-totaal-arrangement, tegen een zeer scherpe prijs op de markt gezet, omvat een aantal standaard ‘thrills & kicks’, geheel in de lijn van de hedendaagse vakantiecultuur.
Over authentiek gesproken, de VAK®LAB-locatie bevindt zich wel in een van de oudste vakantieoorden van Nederland.

Waar het ‘echte’ ontbreekt schakelen we direct over op zgn. staged-authenticity.
Deze geënsceneerde instantvariant wordt in toeristisch Nederland steeds meer en meer toegepast en is bijna niet meer van echt te onderscheiden.

De mentale component van het VAK®LAB-totaal-arrangement zal voor de vakantieganger in belangrijke mate
worden gevormd in het voortraject.
Op het moment dat er wordt geboekt, neemt het arrangement voor de vakantiegast al een aanvang. Door een gerichte uitwisseling van informatie, vragenlijsten, (foto-) opdrachten, bagage-adviezen, tips over hoe fysiek en mentaal voor te bereiden, etc.
– dit alles uitsluitend per e-mail - tussen gasten en VAK®LAB-onderzoekers wordt de voorpret heel gefaseerd opgevoerd en uitgebouwd. Binnen deze mentale constructie zal de feitelijke reis gaan plaatsvinden.

Uw BUROZINO conceptmanager is
Adriaan NetteMeer DKVVV

Prospectus
'GIJ ZULT U VERMAKEN'

15 Vakantievragen
het pleasure principle

Vakantiefoto's
'Et voilà, glimlach'

'Vakantiemythes'
Marty Bax in Financieel Dagblad

Reactie op DKVVV
een groot mes naast m'n bed

Toekenning prijs

Prins Bernhard Cultuurfonds

Bewaerschole
Clipje over vakantievierenVerwante projecten

De Nieuwe Markt
Geluidswandeling vanaf W139

Twilight Nothingness Trip

Schemerreis met iPhone

Religion My Rock

Voettocht door Venray

DenHaagLevendeSculptuur

'Ze komen om te kijken'

Realiteits Interferentie Tour

De reis RIT

Deze reis houdt nooit meer op

Tubelight 34

Dagtocht Paradijs
i.s.m. VVV

Reis Naar De Verbeelding

kenmerken van een sprookje


De Kunst Van Vakantie Vieren®
The Art Of Holiday CelebratingTHOU SHALL ENJOY
DKVVV op een historische A1 toplocatieElke morgen Aerobics met locale gastherenElke avond Neurobics met locale gastvrouwenDe Dagstart, elke morgen monter de dag tegemoet!Het Dagslot, elke avond afgemat de dag acherlaten!Wij concureren met de beste 5 sterrenhotels!Persoonljke aandacht de klok rond!

En wij hebben de faciliteiten om te kunnen luisteren!